Η αποτέφρωση νεκρών είναι μία παράδοση που υπάρχει σε πολλές κουλτούρες και πολιτισμούς γύρω από τον κόσμο και στην Ελλαδα τα τελευταία χρόνια γίνεται από επιθυμία  .

Η εταιρεία μας, εδώ και χρόνια, θεωρεί ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου να ζει και να πεθαίνει όπως επιθυμεί.

Έτσι, αναλαμβάνει η εταιρια μας όλα τα στάδια της διαδικασίας της αποτέφρωσης του αγαπημένου σας προσώπου με σεβασμο για την επιθυμια τους , απαλλάσσοντας τους συγγενείς από το βάρος των γραφειοκρατικών διαδικασιών οι συγγενείς, κατόπιν επιθυμίας τους, μπορούν να συνοδεύσουν τον θανόντα στο ταξίδι με τη δική μας εποπτεία.

Η αποτέφρωση νεκρών είναι η διαδικασία της θάλασσας ή άλλου φυσικού φαινομένου που επιβάλλεται σε έναν νεκρό άνθρωπο ή ζώο, η οποία συμβάλλει στην επόμενη διαδικασία διακοπής της ζωής και παροχής τελετής τιμής στον νεκρό.

Η αποτέφρωση μπορεί να γίνει μέσω θαυμασμού, κάθαρσης και καθαρισμού του νεκρού ή μέσω θαυμασμού και συνέχισης της κάθαρσης και καθαρισμού του νεκρού σε έναν ειδικό χώρο, όπως ένα κοιμητήριο ή μνημείο.

Μπορεί να γίνει και σαν ταξίδι μνήμης, με συγγενείς και φίλους σε επιλεγμένη τοποθεσία, όπου θα τελεστεί η διασπορά της τέφρας στη θάλασσα.

Επιλέγεται το κατάλληλο σκάφος ανάλογα με τον αριθμό των παρευρισκομένων και τοποθετείται η τεφροδόχος σε κεντρικό σημείο μαζί με τη φωτογραφία του θανόντος σύμφωνα και με τις επιθυμίες της οικογένειας

Σύμφωνα με το αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας γίνεται το σκάφος φτάσει στο σημείο “ταφής” η μηχανή σταματά και ο τελετάρχης ρίχνει την ανθοστολισμένη τεφροδόχο στη θάλασσα. Στη συνέχεια το σκάφος περιστρέφεται τρεις φορές γύρω από το σημείο στο οποίο καταβυθίζεται η τεφροδόχος.

Η κόρνα του πλοίου ηχεί και ο τελετάρχης χτυπά πένθιμα την καμπάνα του πλοίου. Μετά το πέρας της τελετής, ο καπετάνιος παραδίδει στην οικογένεια το πιστοποιητικό ταφής της τέφρας με τα στοιχεία του θανόντος, το όνομα του σκάφους, τις γεωγραφικές συντεταγμένες που έγινε η ταφή και την ημερομηνία και την ώρα της ταφής.

Η τελετή μπορεί να επαναληφθεί στις ίδιες συντεταγμένες, εφόσον το επιθυμούν οι οικείοι, σε ημέρα ιδιαίτερης σημασίας (πχ ετήσιο μνημόσυνο).