Ο Χρήστος Παντέλης ιδιοκτήτης Γραφείου Τελετών στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5 «Σε καμιά χώρα τα κοιμητήρια δεν δουλεύουν 7 ημέρες συνεχόμενα – Το σύστημα μπάζει» καταγγέλει ο ιδιοκτήτης Γραφείου Τελετών Χρήστος Παντέλης.

Τη διακοπή τέλεσης κηδειών, τα Σαββατοκύριακα και τις επίσημες αργίες, ζητούν οι εκπρόσωποι του Σωματείου Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Μακεδονίας με αίτημα που κατέθεσε στο Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, παραχώρησε συνέντευξη, ο πρόεδρος Πειθαρχικού της Ένωσης Λειτουργών Κηδειών Ελλάδας και Αντιπρόεδρος στο νεοσύστατο Σωματείο Μακεδονίας, Χρήστος Παντέλης, ξεκαθαρίζοντας ότι «ήδη στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου έχουν σταματήσει οι κηδείες τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, λόγω έλλειψης προσωπικού».

Σε αρκετούς δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας, τα ληξιαρχεία δεν λειτουργούν και οι ληξίαρχοι δεν μεταβαίνουν στην υπηρεσία σε περίπτωση θανάτου. Συνεπώς, δεν εκδίδονται άδειες ταφής και οι τελετές πραγματοποιούνται κατά παράβαση του νόμου. Επιπλέον, «με τη νέα ηλεκτρονική κάρτα εργασίας απαγορεύεται να δουλέυουν οι υπηρεσίες 7 ημέρες εβδομαδιαίως».

Ως προς τη δημιουργία νέου αποτεφρωτηρίου νεκρών στην Ελλάδα, πέρα από αυτό της Ριτσώνας, ο κ. Παντέλης τάχθηκε υπερ, τονίζοντας ότι «πρέπει να δημιουργηθεί και ένα στη Βόρεια Ελλάδα. Είναι επιλογή του καθενός να διαλέξει το τέλος του».

Ρεπορτάζ: Βασίλης Μασούρας